Донски на полуфинал на турнир от веригата ITF World Tennis Tour

За място на финала ще играе срещу победителя от мача между Владислав Орлов и Себастиан Джима

07.10.2022 | 14:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Донски на полуфинал на турнир от веригата ITF World Tennis Tour

Александър Донски се класира за полуфиналите на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център "Санта Марина". Това е първи от трите поредни турнира за мъже в "Санта Марина" с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP. Българинът победи Олаф Печковски (Полша) с 6-1, 6-7 (7), 6-0 след 2:16 часа игра.

Донски взе убедително първия сет с пробиви във втория и в шестия гейм, но във втората част се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 6-1 точки, а след това пропиля и шестия си мачбол при 7-6 и допусна обрат. В решаващата трета част Донски не загуби нито гейм и без проблеми затвори мача.

С успеха Донски заработи 4 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу победителя от мача между поставения под номер 3 Владислав Орлов (Украйна) и седмия в схемата Себастиан Джима (Румъния), пише БГНЕС.

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна. "Санта Марина" e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в "Санта Марина".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК