След над 3 часа игра стана ясен първият съперник на Григор Димитров на Sofia Open 2022

Българинът ще се изправи срещу Иля Ивашка от Беларус

27.09.2022 | 12:20 Редактор: Елеонора Танева
След над 3 часа игра стана ясен първият съперник на Григор Димитров на Sofia Open 2022

Григор Димитров ще се изправи срещу Иля Ивашка (Беларус) в сряда от 18:00 часа в среща от втория кръг (осминафинал) на Sofia Open 2022! Двубоят между двамата стана факт, след като 28-годишният представител на Беларус победи Микаел Юмер (Швеция) на старта в София със 7:6 (8), 4:6, 7:5. Това се превърна и най-дългия мач в историята на Sofia Open – 3 часа и 22 минути! Досегашният рекорд се държеше от Джон Милман и Жил Симон, които през 2020 г. играха 3:15 часа игра.

"Щастлив съм, беше луд мач, никога не съм играл по-дълъг трисетов мач в кариерата си. Беше супер ментален двубой и съм щастлив, че продължавам напред. Благодаря на всички, които останаха до толкова късно. Явно много обичате тениса“, каза Ивашка в интервюто на корта.

Относно двубоя с Григор Димитров в сряда, Ивашка каза: "Ще има много повече хора и те ще го подкрепят. Аз ще дам най-доброто от себе си и ще се опитам да се наслаждавам на момента. Не знам какво да очаквам, той играе у дома, цялото напрежение ще бъде върху него".

Димитров и Ивашка ще се срещнат на корта за трети път, уточняват организаторите на турнира. Миналата година те играха два пъти и си размениха по един успех. Димитров се наложи на червените кортове в Женева (Швейцария) с 6:4, 6:4, но няколко седмици по-късно Ивашка взе реванш и победи първата ракета на България с 6:2, 7:6 (4) на твърдите кортове във Вашингтон (САЩ).

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК