Гришо: Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя, искам да бъда на 100%

Тенисистът заяви, че не бърза с намирането на нов треньор

25.09.2022 | 12:07 Редактор: Теодора Патронова

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде пресконференция преди началото на турнира Sofia Open, който се очаква с огромен интерес именно поради неговото участие за втори път, след триумфа през 2017 година

Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя. Това заяви първата ни ракета при мъжете. Надпреварата в столицата започва днес и ще продължи до 2 октомври, а нашият тенисист, шампион от 2017, започва директно от втори кръг, където негов съперник ще бъде един измежду Иля Ивашка от Беларус и шведа Микаел Имер.

"Тук беше един от специалните моменти. Винаги съм имал една мисъл, за България. Готов съм за подкрепата, наистина очаквам много добра публика, всеки един от нас иска известна доза подкрепа към края на годината. Нещата така се случваха в последните години, че нямаше как да участвам – видяхте колко промени имахме като турнири, като играчи, всичко беше доста деликатно – може би, изборът на различни турнири. За момента съм добре, след US Open имах време да си почина. След турнира не бях в кондиция и да тренирам, не се чувствах добре. Исках да се чувствам максимално добре за тази седмица, да бъда на 100%, идвайки в София, за момента всичко протича много добре за нас, чувствам се добре, спокоен съм. Опитвам се да използвам тази енергия с мен, тук още повече, хората, които ще идват да гледат. Няма нищо по-хубаво от това да играеш на родна земя“, каза той.

Григор заяви, че не бърза с намирането на нов треньор, като на този етап не може да потвърди участие в турнира Купа Дейвис, където България ще играе с Нова Зеландия в спор за място в Световна група I отборния турнир.

"Обмисляме за треньор, за момента решението беше взето, продължаваме напред, няма да бързам с нов треньор. Тази година като цяло е добра, очаквах малко повече от себе си, но имаше и някои контузии, нещата не се получаваха, но това е тенисът, целогодишен спорт, всяка седмица имаме турнири. Първото нещо е да намеря правилния човек от треньорска гледна точка и да направим правилната програма за догодина. Всеки един от тях се справя добре, но не мога да подведа момчетата", коментира той.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК