"Левски" призова феновете за бунт към БФС, "сините" искат Боби Михайлов да си ходи

"Каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с "Ботев" (Пловдив)", написаха те

21.09.2022 | 21:03 Редактор: Ваня Кузманова

От "Левски" излязоха със специално обръщение към феновете си, като клубът не приема наказанието, наложено от Българския футболен съюз след дербито с ЦСКА.

Босовете на "Левски" приветстват президента на БФС Борислав Михайлов да спре феновете или да послуша ръководството на "сините" и да напусне поста завинаги!

Ето какво пишат от "синия" клуб:

"Левскари,

обръщаме се към Вас по повод решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 г., с които на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно - забрана за игра пред публика.

Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с "Левски" в мачовете с ЦСКА 1948 и "Локомотив" (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки.

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на "Левски". Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса.

Защо на ПФК "Левски" не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА (София) и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието.

Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на "Локомотив" (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване.  

Колко "принципен" и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание?

Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме.

Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с "Ботев" (Пловдив).

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 1
boceto
преди 4 месеца
Левски в Б група и след , като си изчистят дълговете и сменят името на отбора си с друго , а не да цапат името на АПОСТОЛА .Едва тогава да спечелят с честни победи и да се присъединят в първа лига ...долу мъру , долу райо.. Сигнализирай за неуместен коментар