Михайлов: Стадиони? Ние не строим, държавата трябва да ги направи

Първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове, каза президентът на БФС

20.09.2022 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин.

"Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Що се отнася до по-големите стадиони - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион. Това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. 

Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конференциите. Липсва голяма инфраструктура към момента, да. Стадион "Пловдив" ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма", каза Михайлов.

"Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат", обясни той.

"Догодина има 100 години футбол в България и ще има големи празненства. Ще поканим всички европейски федерации, всички шефове във футбола. Трябва да намерим дата на ФИФА за мач с Германия по случая", подчерта шефът на БФС.

"Първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между "Левски" и ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката", завърши Михайлов, цитиран от gol.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК