Треньорът на "Ювентус" Макс Алегри каза каква е причината за кризата в тима

"Много съжалявам за тази ситуация и често се питам дали съм направил грешки", заяви той

17.09.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова
Треньорът на

Треньорът на "Ювентус" Макс Алегри анализира кризата при "бианконерите" от началото на сезона.  Тактикът от Ливорно даде обширно интервю пред Corriere della Sera, в което два пъти наблегна, че този отбор е "виртуален" заради множеството контузии.

"Старата госпожа" загуби първите си два мача в груповата фаза на Шампионска лига – по 1:2 от ПСЖ и "Бенфика", и реалността от отпадане за първи път в тази фаза на турнира от сезон 2013/14, е реална. В Серия "А" "Юве" има 10 точки от 6 кръга след 2 победи и 4 равенства.

"Много съжалявам за тази ситуация и често се питам дали съм направил грешки. С Адриен Рабио, Леандро Паредес и Пол Погба в средата на терена, Мануел Локатели първа резерва, Анхел Ди Мария и Федерико Киеза по крилата, Душан Влахович нападател. Сегашният "Ювентус" е виртуален. Имаме и Фабио Мирети, който е само на 19 години, но не е Погба. Имаме проблеми с атаките по крилата. Вече не мога да изисквам от играчи, които са тичали през цялата си кариера, да продължават да го правят по целия фланг. Вече не мога да изисквам от Хуан Куадрадо да изпълнява две роли", обясни Алегри.

Повече по темата четете в gol.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК