Меси постави пореден уникален рекорд

"Пари Сен Жермен" победи "Макаби" (Хайфа) с 3:1 в Шампионската лига

15.09.2022 | 09:39 Редактор: Искра Ангелова
Меси постави пореден уникален рекорд

"Пари Сен Жермен" победи "Макаби" (Хайфа) с 3:1 в мач от група "Н" на Шампионската лига. Парадоксалното е, че домакините на стадион "Сами Офер" поведоха първи. Тиарон Чери даде аванс на израелския тим в 24-ата минута.

След това Килиан Мбапе направи няколко непростими пропуска за мач от евротурнирите, опитвайки се да надхитри Джошуа Коен, вратаря на "Макаби", като в едно от положенията топката излезе в аут, а при друго би в него.

В 37-ата минута обаче Лионел Меси върна частично увереността на парижани, изравнявайки резултата след центриране на Мбапе.

Аржентинската звезда стъпва на израелска земя за първи път и беше посрещнат по особен начин - с топлата прегръдка на децата, присъстващи на стадиона. Голът му срещу "Макаби" е рекорден и ще бъде вписан в историческите книги на най-важния турнир в Европа на клубно ниво.

Според статистическия акаунт Opta Меси е първият играч, отбелязал гол срещу 39 различни отбора в Шампионската лига, повече от всеки друг в турнира, оставяйки след себе си Кристиано Роналдо.

Втория гол за победата все пак отбеляза Килиан Мбапе в 69-ата минута, реванширайки се за пропуските си от първата част. Третият гол за парижани бе дело на Неймар в 88-ата минута след асистенция на Марко Верати, пише "Труд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК