И това не бе последният мач на Серина: Уилямс отстрани поставената под №2 на US Open

В следващия кръг американката ще играе с Айла Томлянович 

01.09.2022 | 08:50 Редактор: Тодор Петров
И това не бе последният мач на Серина: Уилямс отстрани поставената под №2 на US Open

Серина Уилямс продължава участието си на US Open. 40-годишната американка постигна победа над поставената под №2 в Ню Йорк Анет Контавейт от Естония със 7:6(4), 2:6, 6:2. Мачът продължи почти два часа и половина.

Първият сет на "Артър Аш"  бе изключително оспорван и вървеше гейм за гейм. Уилямс първа успя да стигне до пробив при 5:4, но не успя да го затвърди и още в следващия гейм също бе пробита за 5:5. В крайна сметка срещата трябваше да се реши в тайбрек, където американката показа по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки.

Във втория сет Контавейт рязко вдигна нивото в представянето си и още от началото пое контрола с два бързи пробива за 3:0. Тя допусна единият от пробивите да бъде върнат, но веднага след това за трети път проби сервиса на съперничката си и в крайна сметка стигна до успеха с 6:2, като така изравни общия резултат в мача.

В решаващия трети сет Серина пое контрола с два бързи пробива в началото, след което не изпусна инициативата, като с трети пробив сложи точка на спора за крайното 6:2, съобщи БНР.

В следващия кръг американката, за която Откритото първенство на САЩ е последен турнир в кариерата, ще играе с Айла Томлянович (Австралия).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК