Напрежение в "Левски": Константин Папазов хвърли оставка

Станимир Стоилов настоява да не бъдат забавяни възнагражденията

24.08.2022 | 07:25 Редактор: Тодор Петров

Ръководство, спонсори, треньор и привърженици на "Левски" свалиха картите на масата по време на продължилата над 4 часа среща на високо ниво. След края на срещата очаквано главните действащи лица отказаха коментар. 

"Иво Ивков е вашият човек за въпроси", каза собственикът Наско Сираков. След него човекът за въпроси също не пожела да говори. "Няма какво да кажа", отсече изпълнителният директор. 

Присъствалият на сбирката старши треньор Станимир Стоилов също запази мълчание, като деликатно припомни, че все пак неговата санкция е по спортно-технически въпроси. Не е ясно дали някой от тримата изброени участници ще реши да сподели нещо за вчерашната среща днес, когато всички ще присъстват на откриването на обновения клубен магазин.

След срещата стана ясно, че Константин Папазов си е подал оставката като член на Надзорния съвет, пише "Тема спорт".

Обслужването на дълговете към НАП очаквано е била най-обсъжданите тема вчера. Преди около 20-ина дни Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите. Само от ПФК "Левски" сумата съвсем скоро може да стане 8-цифрена, тоест 10 милиона лева. 

Сигурно е, че до Нова година трябва да бъдат платени поне 2 милиона лева, а големият остатък да бъде предоговарян за по-дълго разсрочване. Това обяви открито преди време изпълнителният директор Иво Ивков. Отделно клубът има задължения към компании, контролирани от бившия собственик Васил Божков от порядъка на 14 милиона лева. 

Представителят на спортно-техническото ръководство Станимир Стоилов е обяснил, че въпреки тежкото финансово състояние държи в клуба да не бъдат забавяни възнаграждения както на футболисти, така и на служители и персонал. 

На срещата се е обсъждал и одитът, който в момента тече на "Герена". Той е извършван от един от световните гиганти KPMG. Целта е представителите на "Юнайтед Груп" да имат реална представа за финансовото състояние на клуба. Заради въпросната оценка в момента преговори на най-високо ниво не се водят и се очаква те да бъдат подновени в края на следващия месец.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК