УЕФА погна грандовете, позволили си да нарушат финансовия феърплей

"Арсенал" е най-новото име, което е добавено към списъка

23.08.2022 | 14:34 Редактор: Тодор Петров
УЕФА погна грандовете, позволили си да нарушат финансовия феърплей

УЕФА започна разследване срещу клубове, които потенциално са нарушили правилата на финансовия феърплей за сезон 2021/22. Твърди се, че цели 20 отбора в цяла Европа са идентифицирани от европейската централа относно нарушаване на правилата.

В списък са грандове като ПСЖ, "Олимпик" (Марсилия), "Интер", "Рома", "Ювентус" и "Барселона". Най-новото име, което е добавено към тимовете, е това на "Арсенал".

УЕФА не е получила окончателните сметки от въпросните клубове, което означава, че все още не е ясно в каква опасност може да бъде потенциално "Арсенал", ако не е спазил правилата.

"Артилеристите" са отчели загуби от £213 милиона през последните три години, докато правилата на УЕФА позволяват само до £25 милиона загуби за такъв период, пише gol.bg.

Вече има отбори, които са признати за виновни и са постигнали споразумение с евроцентралата какви санкции ще изтърпят. Френските ПСЖ и Марсилия ще отнесат само глоби, докато "Интер" и "Рома" ще получат ограничения на трансферния пазар, които още не са уточнени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК