Ла Лига с жалба в УЕФА срещу ПСЖ и "Сити", започва разследване заради Мбапе

Повод е отказът му да премине в "Реал" (Мадрид)

16.06.2022 | 10:10 Редактор: Искра Ангелова
Ла Лига с жалба в УЕФА срещу ПСЖ и

Френският вестник "L'Equipe" съобщи, че сметките на ПСЖ ще бъдат разследвани от УЕФА, която по този начин уважава жалбата на Ла Лига, входирана в европейската централа тази седмица. ПСЖ ще "е под наблюдението на УЕФА" и трябва да отговори на "искането за предоставяне на информация" за финансовите отчети на клуба.

Ако се докаже, че правилата за финансовия феърплей не са спазени от клуба, УЕФА може дори да дисквалифицира ПСЖ от всички турнири. Ла Лига вече обяви тази седмица, че е подала жалба до УЕФА срещу "Манчестър Сити" и ПСЖ за нарушаване на правилата. Освен това работодателите информират, че ще предприемат съдебни действия срещу тези два клуба пред Европейския съюз, Франция и Швейцария.

"LaLiga смята, че тези практики променят екосистемата и устойчивостта на футбола, вредят на всички европейски клубове и лиги и служат само за изкуствено надуване на пазара, с пари, които не се генерират в самия футбол", обясни органът, председателстван от Хавиер Тебас в изявление, цитиран от "Труд".

Повод за жалбата бе отказът на Килиан Мбапе да премине в "Реал" (Мадрид), предпочитайки да получи космически бонус от страна на ПСЖ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК