Чеферин за трансфера на Мбапе: Нито "Реал", нито друг ще казва на УЕФА кое е редно

"Те са възмутени, но доколкото знам, офертата им беше подобна на офертата на ПСЖ", заяви президентът на УЕФА

26.05.2022 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова
Чеферин за трансфера на Мбапе: Нито

Килиан Мбапе подписа нов договор с ПСЖ, след като беше свързван с трансфер в "Реал" (Мадрид). Този договор беше критикуван от мнозина, които смятаха, че нарушава финансовия феърплей. Александър Чеферин, президент на УЕФА, говори за това и критикува както "белия балет", така и шефа на Ла Лига - Хавиер Тебас.

"УЕФА има правила за финансов феърплей, които са доста строги. Който спазва нашите правила, е добре дошъл да играе в нашите състезания; който не спазва правилата, няма да го направи", каза Чеферин в интервю за BBC Sport, цитиран от "Труд".

Той смята, че подновяването на договора на Мбапе е безпроблемно.

Правилата на УЕФА за финансов феърплей са предназначени да предотвратят превишаването на приходите спрямо клубните разходи с повече от фиксирана сума по време на всеки тригодишен период на оценка. Това твърди Хавиер Тебас, президент на Ла Лига, който описва предложението за договор на ПСЖ към Мбапе като "обида за футбола".

Чеферин се разстрои от този тип коментар и остро атакува "Реал" (Мадрид): "Вижте, нито "Реал" (Мадрид), нито някой друг ще казва на УЕФА какво да прави. Те са възмутени, но доколкото знам, офертата им беше подобна на офертата на ПСЖ".

Чеферин каза още, че е "уморен" от оплаквания за подобни въпроси. "Искам да знам кой е нарушил правилата. Ако нарушиш правилата, ще бъдеш наказан", настоя словенецът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК