fallback

ФИФА удря Роналдо с тежки санкции, ако се раздели с "Манчестър Юнайтед"

Има вероятност той да не играе в състезания, свързани с организацията

15.08.2022 | 17:09 Автор: Искра Ангелова

ФИФА няма да позволи на "Манчестър Юнайтед" да разтрогне едностранно договора на Кристиано Роналдо. Всичко гръмна вчера, когато Sky Sports обяви, че "Манчестър" проучва възможността да развали договора си с Кристиано в резултат на поведението на нападателя както на терена, така и извън него.

Победата, постигната от "Брентфорд", отново отвори пукнатината в отношенията между клуб и играч, които преминават през най-лошите си часове. Липсата на официални оферти за CR7 ни кара да мислим за най-лудите сценарии. "Интер" и Милан бяха последните, които отказаха да го привлекат, присъединявайки се към клубове като "Челси", "Барселона", "Реал" (Мадрид), ПСЖ и "Байерн" (Мюнхен), които вече не виждат Кристиано като надежда, която гарантира голове, титли и стабилност.

Желанието за разваляне на договора заобикаля и двете страни, но това може да бъде дори по-лошо в краткосрочен и средносрочен план от "задържането" ден за ден.

От Mundo Deportivo разкриват последствията от липсата на основателни причини за едностранно нарушаване на договора. В случай, че "Манчестър Юнайтед" прекъсне връзката с CR7 и го пусне като свободен агент, "червените дяволи" са изложени на два трансферни прозореца, без да могат да привличат нови или подновяват договорите със свои играчи, благодарение на член 17 от Устава и правилника за трансфери на играчи, съобщава "Труд".

Що се отнася до това португалецът да напусне без одобрение клуба, ФИФА може да го остави четири месеца без възможност да играе в състезания, свързани с организацията, включително и на световното в Катар 2022.

Ако няма оферти да го измъкнат от "Олд Трафорд" или споразумение между всички замесени, "Манчестър Юнайтед" и Кристиано Роналдо са осъдени да живеят заедно в най-трудните месеци от модерната ера на британския гигант.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback