ФИФА удря Роналдо с тежки санкции, ако се раздели с "Манчестър Юнайтед"

Има вероятност той да не играе в състезания, свързани с организацията

15.08.2022 | 17:09 Редактор: Искра Ангелова
ФИФА удря Роналдо с тежки санкции, ако се раздели с

ФИФА няма да позволи на "Манчестър Юнайтед" да разтрогне едностранно договора на Кристиано Роналдо. Всичко гръмна вчера, когато Sky Sports обяви, че "Манчестър" проучва възможността да развали договора си с Кристиано в резултат на поведението на нападателя както на терена, така и извън него.

Победата, постигната от "Брентфорд", отново отвори пукнатината в отношенията между клуб и играч, които преминават през най-лошите си часове. Липсата на официални оферти за CR7 ни кара да мислим за най-лудите сценарии. "Интер" и Милан бяха последните, които отказаха да го привлекат, присъединявайки се към клубове като "Челси", "Барселона", "Реал" (Мадрид), ПСЖ и "Байерн" (Мюнхен), които вече не виждат Кристиано като надежда, която гарантира голове, титли и стабилност.

Желанието за разваляне на договора заобикаля и двете страни, но това може да бъде дори по-лошо в краткосрочен и средносрочен план от "задържането" ден за ден.

От Mundo Deportivo разкриват последствията от липсата на основателни причини за едностранно нарушаване на договора. В случай, че "Манчестър Юнайтед" прекъсне връзката с CR7 и го пусне като свободен агент, "червените дяволи" са изложени на два трансферни прозореца, без да могат да привличат нови или подновяват договорите със свои играчи, благодарение на член 17 от Устава и правилника за трансфери на играчи, съобщава "Труд".

Що се отнася до това португалецът да напусне без одобрение клуба, ФИФА може да го остави четири месеца без възможност да играе в състезания, свързани с организацията, включително и на световното в Катар 2022.

Ако няма оферти да го измъкнат от "Олд Трафорд" или споразумение между всички замесени, "Манчестър Юнайтед" и Кристиано Роналдо са осъдени да живеят заедно в най-трудните месеци от модерната ера на британския гигант.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК