Пореден удар за "Ботев" (Пд), "Локо" (Сф) ги остави на дъното

"Железничарите" се наложиха с 2:0 в София

31.07.2022 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова

"Локомотив" (София) постигна първа победа за новия сезон, след като надделя с 2:0 при домакинството си на "Ботев" (Пловдив) в мач от 4-ия кръг на първенството.

Головете на стадиона в столичния квартал надежда отбелязаха Димитър Митков (49) и Илия Димитров (84).

Първото опасно положение дойде в 22-ата минута, когато Мохамед Брахими подаде на Дилан Мертенс. Вратарят Любенов обаче изби удара на белгиеца. Само след три минути гостите останаха с 10 души на терена, след като Джеймс Ето’о беше изгонен. Ситуацията беше проверена с ВАР и съдията Станимир Тренчев прецени, че играчът на "Ботев" умишлено е настъпил по крака Димитър Митков от "Локо".

Въпреки че бяха с човек по-малко, играчите от Пловдив бяха по-активни и стигнаха до гол, но за втори път в мача ВАР се намеси в тяхна вреда. След центриране от свободен удар се стигна до разбъркване и върната топка към Мохамед Брахими, който я вкара в мрежата. Но съдиите в стаичката за видео-повторения прецениха, че двама играчи на гостите са били в засада.

Пет минути след началото на второто полувреме "Локомотив" поведе в резултата след атака през центъра, продължила към лявото крило, откъдето Мики Орачев центрира. Останал на празна врата Димитър Митков нямаше как да сбърка, пращайки топката в мрежата. Това е втори негов гол през сезона и трети в първа лига изобщо.

В 60-ата минута "Локомотив" имаше възможност да вкара втори гол, след като Карлос Франса засече центриране на Селсо Рапосо, но в аут.

В 82-ата минута "Локомотив" (София) стигна до второто и успокоително за тях попадение, дело на появилия се само три минути по-рано Илия Димитров. Асистенцията за този гол беше отново на активния Селсо Рапосо, който проби от дясно и центрира. До края на мача гостите от "Ботев" можеха да върнат едно попадение, но ударът на Антоан Бароан не беше прецизен и Любенов лесно улови топката пред голлинията.

В класирането "железничарите" събраха 5 точки и се намират на 8-мо място. Слабото начало на шампионата за "Ботев" продължава с пълна сила и отборът е на дъното на таблицата с нулев актив.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК