Скучно нулево равенство между Англия и Италия

Финалистите от Евро 2020 създадоха много голови положения

12.06.2022 | 08:20 Редактор: Искра Ангелова

Англия и Италия завършиха 0:0 в мач от дивизия "А" на Лигата на нациите, игран на стадион "Молиню" в Уулвърхемптън.

Финалистите от Евро 2020 създадоха много голови положения, но така и не успяха да намерят верния път към вратата. Най-интересните ситуации бяха през първото полувреме, когато домакините уцелиха и греда.

След равенството Италия има 5 точки, докато Англия още е без победа и има 2 пункта в актива си. На 14 юни шампионът на Стария континент гостува на Германия, докато "Трите лъва" приемат Унгария.

Първото полувреме беше изпълнено с опасни моменти пред двете врати и като по чудо не падна гол. Само 120 секунди след първия съдийски сигнал Италия пропусна 100%-ва възможност да открие резултата.

Давиде Фратези беше изведен сам срещу вратаря и потърси далечния ъгъл, но сантиметри го разделиха от гола. Отговорът на Англия не закъсня. В 5-ата минута Джанлуиджи Донарума буквално изведе Тами Ейбрахам сам срещу него, но мерникът на голмайстора на "Рома" изневери от чиста позиция.

Малко по-късно Мейсън Маунт отправи истински снаряд, Донарума докосна топката с върха на пръстите си, след което и напречният стълб му помогна. В 18-ата минута Деклан Райс засече от воле центриране на близката греда, но в аут.

После удар на Рахийм Стърлинг беше блокиран, а в средата на полувремето шампионът на Европа пропиля втората си голяма възможност да открие резултата. Сандро Тонали беше намерен в малкото наказателно поле, но завършекът му беше катастрофален и Аарън Рамсдейл спаси.

След почти половин час игра изстрел на Джак Грийлиш беше блокиран, а в 40-ата Маунт стреля от средно разстояние, но Донарума отрази. До края на полувремето Италия пропусна още две възможности да поведе.

Първо Джанлука Скамака се озова на чиста позиция, овладявайки прецизен пас, но шутира в аут. После Матео Песина беше изведен в коридор и трябваше да преодолее Рамсдейл, но ударът му под напречната греда беше слаб и вратарят спаси.

След почивката Стърлинг на два пъти пропусна да открие резултата. Нападателят на "Манчестър Сити" първо стреля над вратата, но после настрои мерникът си. Но ударът му беше в средата на вратата и Донарума отрази без проблеми.

В 62-ата минута Джовани Ди Лоренцо беше близо до гола. Той се справи с Киърън Трипиър и засече от малък ъгъл, но покрай целта. После в игра за Англия се появи Хари Кейн на мястото на Ейбрахам. И в 79-ата минута звездата на Тотнъм можеше да открие резултата.

Кейн беше изведен на отлична позиция, но изстрелът му мина над вратата. До края така и не падна гол и мачът завърши 0:0.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК