Страхотна новина: Неделев се събуди от упойка

Въпреки катастрофата срещата на националите с Грузия трябва да се изиграе в неделя вечер

11.06.2022 | 13:50 Редактор: Здравко Черкезов

Страхотни новини от Грузия! Малко след 13 часа българско време футболистът Тодор Неделев се е събудил от упойка след направената му операция. Това съобщиха от "Ботев" (Пловдив).

Катастрофата с автобуса на българския национален отбор в Грузия се случва малко след като футболистите  кацат на летището от Гибралтар. Най-тежоко е пострадал именно халът на "Ботев".

"Времето тук, когато пристигнахме, беше много дъждовно. По време на пътуването от летището към хотела трябваше да преминем през тунел, където асфалтът беше изтъркан и мокър, имаше катастрофа. Полицейският ескорт не видя тази ситуация, не успяха и автобусите да спрат навреме и се случи този ужасяващ удар, при който нашият футболист пострада тежко", обясни пресаташето на БФС Виктор Игнатов.

Медиците в Тбилиси по спешност са оперирали Тодор Неделев и от главата му са извадени костен фрагмент и парче стъкло. По първоначални данни ще са необходими поне 10, докато е безопасно Неделев да се прибере в България. 

"До около 6:30 часа местно време бяхме в болницата, докато приключи операцията на Тодор. Всеки момент той трябва да бъде изкаран от упойка", сподели зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов.

Други футболисти и членове на българската делегация не са пострадали сериозно, но отборът е в шок, разказват от Футболния съюз. 

"Целият отбор е в шок. Нормално, момчета не са спали и в момента всички мислят. В някой моменти футболът отстъпва на живота", каза Запрянов.

Въпреки това срещата с грузинския отбор трябва да се изиграе в неделя вечер. "Към този етап няма индикации, че няма да се състои, ние действаме по програма, съгласуваме с УЕФА", посочи Игнатов.

Тази сутрин футболистите са имали леко занимание. По програма довечера трябва да се проведе и официалната тренировка на отбора.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК