Венци Стефанов: Юноша на "Славия" ще е вторият българин в "Барселона"

Мартин Георгиев ще бъде в Барса през следващите две години, прогнозира собственикът на "белите"

01.06.2022 | 20:20 Редактор: Здравко Черкезов

Венцеслав Стефанов е щастлив от напредъка в работата в академията на "Славия" и класирането на отбора на "белите" до 18 години в Шампионската лига за младежи. Президентът на столичани пожела на талантите от школата да достигнат и до първия състав на "Славия".

"Младите са нашето бъдеще. Бих искал всичките да играят в представителния отбор. Класирахме се за младежката Шампионска лига, а работата на Иван Иванов ме изненада приятно. Може би съвсем скоро ще работи в елита, дори и в "Славия". Хосе Мария Бакеро беше впечатлен от представянето на нашия отбор до 18 години и каза, че Иванов има виждания за футбола като в Европа. Работата в школата ни през последните няколко години вече дава резултати. Дублиращият ни тим ще участва в Югозападната трета лига, където ще срещне сериозни отбори. Сигурен съм, че Иван може да класира отбора напред в младежката Шампионска лига", коментира Стефанов.

Той говори и за юношеския национал Мартин Георгиев, който е пред трансфер от "белите" в "Барселона".

"Мартин ще бъде в "Барса" през следващите две години. Харесали са го, може да играе. Когато се работи и се дава шанс на младите, се вижда, че има добри резултати. От трансфера ще спечелят Мартин Георгиев, "Славия" и целия ни футбол. Ще бъде вторият българин в "Барселона", продължи Венцеслав Стефанов.

Президентът на "Славия" разкри, че Гьоко Зайков и Борислав Цонев ще се разделят с отбора. Двамата носиха екипа на столичани само през пролетния дял от шампионата. За сигурно ново попълнение може да се счита нападателят Ахмед Ахмедов.

"Целта ни е отново да бъдем сред най-силните. Искаме да развием нашите таланти, да радваме феновете с наши играчи и да се класираме за евротурнирите", допълни Стефанов.

Той определи националния отбор на България за фаворит в мачовете срещу Грузия, Гибралтар и Република Северна Македония в Лигата на нациите.

"Ако се плашим точно от тези съперници, по-добре да закриваме този спорт", категоричен бе президентът на "Славия".

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК