Абрамович с емоционално сбогуване с "Челси"

Собствеността на този клуб идва с голяма отговорност, подчерта бившият собственик

28.05.2022 | 16:34 Редактор: Елеонора Танева
Абрамович с емоционално сбогуване с

Бившият собственик на Челси Роман Абрамович излезе с официално изявление, след като поглъщането на клуба от консорциума на Тод Боели и Клиърлейк Кепитъл беше потвърдено.

"Изминаха почти три месеца, откакто обявих намерението си да продам "Челси". През това време екипът работи усилено, за да намери точния собственик за "Челси", който би бил най-добре позициониран да води успешно клуба в следващия му период.

Собствеността на този клуб идва с голяма отговорност. Откакто дойдох в "Челси" преди близо двадесет години, бях свидетел от първа ръка какво може да постигне този клуб. Целта ми беше да гарантирам, че следващият собственик има мислене, което ще даде възможност за успех на мъжкия и женския отбор, както и волята и стремежа да продължат да развиват други ключови аспекти на клуба, като академията и жизненоважната работа на Фондация Челси.

Радвам се, че това търсене стигна до успешен край. Докато предавам "Челси" на новите му пазители, бих искал да им пожелая успех, както на терена, така и извън него. За мен беше чест за цял живот да бъда част от този клуб – бих искал да благодаря на всички минали и настоящи играчи на клуба, персонал и разбира се фенове за тези невероятни години.

Гордея се, че в резултат на съвместните ни успехи милиони хора ще се възползват от новата благотворителна фондация, която се създава. Това е наследството, което създадохме заедно. Благодаря ви", написа цитираният от "Тема спорт" Абрамович.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК