Боряна Калейн участва в кампания за ремонт на зала по художествена гимнастика

Залата тъне в разруха, не е ремонтирана повече от 35 години

27.05.2022 | 19:25 Редактор: Ваня Кузманова

Благотворителна кампания събира средства за ремонт на зала по художествена гимнастика, която не е обновявана повече от 35 години. Лицето и моторът на кампанията е гимнастичката Боряна Калейн. 

Залата, в която тренират едни от най-успешните български гимнастички, тъне в разруха. Шампионката Боряна Калейн за първи път стъпва в нея, когато е на 6 години и оттогава не я е напускала. Споделя, че през зимата температурата вътре пада под нулата. 

"Това, което ни липсва, преди всичко, са добрите условия, особено зимата, защото няма добра изолация и покривът трябва да се смени, защото зимата е много студено. На мен ми се е случвало понякога да отивам на училище, само за да мога да се стопля! Толкова ми е било студено!", заяви гимнастичката Боряна Калейн.  

Клуб "Левски Триадица" вече над 10 години се бори за целево финансиране, но среща само празни обещания. 

"Министърът на младежта и спорта Радостин Василев ни прие на среща, изслуша ни и е запознат с нашия казус. Тук се надяваме чисто бюрократично да се случат бързо нещата, защото да си говорим честно, ремонти се правят лятото. В смисъл, не успеем ли сега, заварим ли още една зима в тези условия, просто сме загубили още една година", посочи треньорът на "Левски Триадица" Мария Кънчева.  

За това и семейството на клуб "Левски Триадица" решава да вземе нещата в свои ръце! Треньори, родители и състезатели се събират и издават албум с песни озаглавен "Мечта за триумф", чиято корицата е изрисувана от самата Боряна.

"Мариана Пишалова е главен инициатор на самата инициатива. Нейна беше и идеята за създаването на албума. Започнах да рисувам преди 5-6 години. Така, много непрофесионално, като хоби просто", каза Боряна Калейн.  

Мечтата на Боряна е малките момичета, които ще я наследят да не искат да напускат залата, а самите те вече имат и своите желания. 

"Искаме да е почистено! Искаме през зимата да е по-топло! Искаме покривът да не тече! Искаме съблекалните да са по-големи", споделят момичетата.  

Дискът с песни може да бъде закупен в залата по художествена гимнастика на клуб "Левски- Триадица".

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК