Общината дава терен на Боримиров за спортен комплекс в "Люлин"

Срокът за изграждане на спортните съоръжения е две години

27.05.2022 | 18:10 Редактор: Искра Ангелова

Столичната община предоставя на стопанисвания от Даниел Боримиров - "Спортен клуб Витоша спорт 2015", да ползва близо 15 декара площ в квартал "Люлин" срещу изграждането на 3 футболни игрища и 3 тенис корта. А срокът за изграждане на спортните съоръжения в квартал "Люлин" е две години.

Ваня от години живее в "Люлин". Надява се наистина да се изгради спортен комплекс, но е песимист, че това ще стане скоро.

"Зависи как ще го направят. Аз съм песимист, живея тук и ако ги няма дърветата ще видят как стърчат колоните. От 1989 година стърчат едни колони, вечно нещо се строи и всъщност нищо не се построи", коментира тя.

Според жители на квартала след премахването на паркинга ще се затрудни и паркирането в района.

"От 30 години живея тук и още не е станало", сподели Никифор.

Проектът за изграждане на съоръженията вече е приет на сесия на Столичния общински съвет. От общината казват, че са предвидени неустойки при неизпълнение на договора за изграждането на комплекса.

"Общината печели по няколко направления. На първо място - без да влага средства, ще предложим модерни спортни съоръжения. На второ място общината си осигурява възможността да получи изцяло съоръжението след срока. На трето място - общината ще получи обезщетение от близо 270 хиляди лева", поясни Георги Георгиев от СОС.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Lap.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК