Край на ерата "Киелини" в "Ювентус", защитникът напуска клуба

Ще гледам отстрани и ще бъда най-големият фен, сподели легендата

12.05.2022 | 11:48 Редактор: Тодор Петров
Край на ерата

37-годишният легендарен защитник на "Ювентус" Джорджо Киелини напуска клуба. Капитанът на торинския гранд съобщи решението си след поражението във финала за Купата на Италия от "Интер" (2:4 след продължения).

"Изминаха 10 страхотни години, време е да дам път на младите. Дадох всичко, на което съм способен и се надявам да съм оставил нещо след себе си. В понеделник ще се сбогувам с феновете на стадиона на "Ювентус" в мача срещу "Лацио", а ако ми е останало гориво в резервоара, може да пътувам и до Флоренция за последния мач за сезона", каза Киелини след мача.

"Това е моят 100% съзнателен избор, щастлив съм, че си тръгвам на такова високо ниво. Сега ще гледам отстрани и ще бъда най-големият фен на "Ювентус", увери бранителят.

Италианският ветеран има две оферти от американската Мейджър лийг сокър, едната от които е от "Лос Анджелис".

Джорджо Киелини стана играч на Ювентус през 2005 година, преминавайки от Фиорентина за 7,7 милиона евро. Оттогава той изигра 559 мача за клуба, в които отбеляза 36 гола и даде 25 асистенции. Като част от Ювентус той стана 9-кратен шампион на Италия, 5-кратен носител на Купата и Суперкупата на Италия, а също така стана шампион на Серия Б през сезон 2006/2007.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Alb11g завет 80г
преди 1 година