Олимпиадата в Париж - плажен волейбол под Айфеловата кула, конни състезания в градините на Версай

Много от събитията ще бъдат без вход, за да са достъпни за повече зрители

08.05.2022 | 12:44 Редактор: Елеонора Танева
Олимпиадата в Париж - плажен волейбол под Айфеловата кула, конни състезания в градините на Версай

Плажен волейбол в подножието на Айфеловата кула, фехтовка в Гран Пале, стрелба с лък в Les Invalides и конни състезания в градините на двореца Версай на Луи XIV ни очакват на Олимпиадата във Франция, пише Bloomberg.

Бюджетът от 3,9 млрд. евро, предвиден за Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г., ще бъде осигурен по равно от Международния олимпийски комитет, частни компании и продажбата на билети.

Церемонията по откриването вероятно ще бъде най-мащабната в историята на игрите - шествие с дължина 6 км по река Сена, на което спортистите ще дефилират на борда на 160 лодки на националните си делегации, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Това събитие в по-голямата си част ще бъде без билети, за да привлече голям брой хора, включително и по-малко заможни. Полагат се усилия и за ограничаване на цените на билетите, като най-евтините ще струват 24 евро, за да бъдат игрите по-достъпни.

Добавени са нови дисциплини, като скейтборд, тъй като игрите обхващат нови спортове, които са на мода в социалните медии и сред по-младите хора, каза Естанже.

Около 95 % от инфраструктурата ще бъде съществуваща или временна, а всички обекти ще бъдат достъпни с обществен транспорт. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК