"Ливърпул" със солиден аванс срещу "Виляреал", гледа към финала

Два бързи гола след почивката дадоха добър аванс на "червените" преди реванша

28.04.2022 | 00:15 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" очаквано взе предимство от 2:0 срещу "Виляреал" в полуфиналите на Шампионската лига и се чувства спокоен преди реванша в Испания. Хората на Юрген Клоп определено не подцениха съперника, който наистина загуби елемента на изненада, след като елиминира "Байерн" в миналия кръг.

Червените доминираха почти през целия мач и логично спечелиха с две бързи попадения в началото на второто полувреме. Преди почивката трябва да се признае, че не бяха чак толкова опасни.

Те имаха късмет при първото попадение, което бе автогол, но след това Садио Мане реализира, за да направи предимството още по-сериозно. "Виляреал" направи твърде малко в предни позиции, като завърши без точен удар и с общо един изстрел в мача, което бе твърде малко от испанците.

В състава на домакините имаше 3 промени от мача през уикенда срещу "Евертън", като Луис Диаш, Ибрахима Конате и Джордън Хендерсън стартираха. Унай Емери заложи на единайсеторка, в която имаше четирима бивши играчи на "Тотнъм" и Арсенал: Фойт, Капу, Коклен и Ло Селсо. Голямата липса бе на Жерард Морено, който не бе в групата.

Още от началото Червените овладяха топката, но това влизаше в плановете на "Виляреал", който бавеше играта при всяка възможност. В 8-ата минута Конате отклони към Мане, който обаче не успя да стреля точно, а последвалият корнер не донесе нищо.

Малко по-късно Мане и Салах комбинираха отлично, като сенегалецът получи на добра позиция, но от няколко метра не успя да стреля точно с глава. Това беше много добра възможност. Последва удар на Диаш, с който Рули се справи.

В 22-ата минута Тиаго стреля, но топката се отби от външната страна на гредата, а малко по-късно Салах не намери целта от около 20 метра. Рули изби удар на Диаш, а след опит на Мане топката рикошира в Албиол и мина встрани. Последва и разочароващ изстрел на Салах, който не намери добре топката.

Чак след това "Виляреал" отговори с неточен опит на Ло Селсо, за да дойде страхотен удар на Тиаго в 42-ата минута, при който топката се отби в гредата. В крайна сметка 0:0 на почивката, 12 удара за "Ливърпул", но без много добри положения.

След паузата бързо стана интересно. Гол на Фабиньо бе отменен заради засада преди в 53-ата минута "Ливърпул" да направи пробива, макар и с доста късмет. Хендерсън получи отдясно и опита центриране, Еступинян протегна крака си и отклони, за да прехвърли вратаря Рули за 1:0.

Веднага след това Садио Мане удвои. Салах получи възможност да се обърне с топка в краката пред наказателното поле, напредна и изведе съотборника си, който плъзна топката покрай Рули за 2:0. Този развой на събитията разбира се успокои домакините.

Няколко минути по-късно Салах претендираше за дузпа след едно действие на Фойт, но такава не последва, за да дойде и още един отменен гол на домакините, този път на Робъртсън, като този път засадата бе очевидна.

В 68-ата минута Ван Дайк стреля силно отдалеч и затрудни Рули, който все пак се справи. След пробив и удар на Диаш пък се получи отклоняване в Албиол и топката премина много близо до гредата. Диаш също не бе точен след един добър дрибъл в наказателното поле, а може би опита и подаване успоредно на голлинията, от което нямаше кой да се възползва.

До края на не случи нищо особено и "Ливърпул" спокойно затвори мача, за да вземе добро предимство преди втората среща. Виляреал показа твърде малко, за да се надява на нещо повече от мача.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК