"Манчестър Сити" победи "Реал" (Мадрид) в шеметно голово шоу на "Етихад"

"Гражданите" тотално надиграха "кралете" и стигнаха до 4:3

26.04.2022 | 23:57 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Сити" удари с 4:3 "Реал" (Мадрид) в изключително зрелищен първи полуфинален мач от Шампионската лига и взе минимална преднина преди реванша. Двата тима сътвориха истински уникален голов екшън на "Етихад", но възпитаниците на Пеп Гуардиола могат да съжаляват, че не постигнаха по резултатна победа, защото изтърваха куп положения. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е следващата седмица.

Успехът за "гражданите" донесоха Кевин де Бройне ,Габриел Жесус, Фил Фодън и Бернардо Силва. Карим Бензема вкара два гола за "лос бланкос", като единият дойде от дузпа, а едно попадение добави и Винисиус Жуниор.

Домакините започнаха шеметно мача и се възползваха максимално от грешките в състава на кралете. До 11-ата минута те вече водеха с 2:0, а след това се скъсаха да пропускат. Вместо да пратят съперника си в нокаут обаче се стигна до гол във вратата на Едерсон. След почивката хората на Пеп Гуардиола продължиха да доминират, като двата отбора си размениха по един гол до 55-ата минута, а след това "Сити" поведе с 4:2, но накрая гостите вкараха от дузпа за крайното 4:3.

Пеп Гуардиола реши да заложи на Джон Стоунс като десен бек. Атаката на Гражданите водеше реализиралият 4 гола през уикенда във Висшата лига Габриел Жесус. Каземиро явно не е напълно възстановен и Карло Анчелоти го остави на резервата скамейка. Двамата бразилци Родриго и Винисиус Жуниор подпомагат Карим Бензема в предни позиции.

Интригуващият сблъсък започна повече от перфектно за "Сити". Домакините откриха резултата още след първата си атака в мача. Рияд Марез проби отдясно, центрира към Кевин де Бройне, а белгиецът с глава матира сънародника си Тибо Куртоа - 1:0

Шокът за "кралете" стана пълен в 11-ата минута. Тогава Де Бройне изведе отлично Габриел Жезус в пеналта, след което бразилецът надигра Алаба и препарира излезлия насреща му Куртоа - 2:0.

"Сити" продължи да доминира на терена. Едва в 25-ата минута си стигна до интересно положение пред вратата на Едерсон. Винисиус нацели гредата, но се оказа, че нападателят на гостите е бил в засада, предаде gol.bg.

Само 60 секунди по-късно Рияд Марез профука златен шанс да прати в нокаут "Реал". Де Бройне изведе перфектно алжиреца, но той не успя да порази целта. Последва нов фрапантен пропуск, този път на Фодън, който бе изведен сам срещу Куртоа. Ударът на англичанина от малък ъгъл обаче профуча на сантиметри от лявата греда.

Едва след половин час "Реал" стигна до първия си удар по посока на вратата на Едерсон. Алаба стреля с глава, но в аут. Последва шут на Зинченко, който не намери очертанията на рамката на Куртоа.

Така вместо нов гол за Сити, се стигна до такъв в мрежата на Едерсон. Менди центрира към пеналта, където изникна Карим Бензема, който не остави шансове на бразилския страж след изстрел с левия крак - 2:1.

Само 120 секунди по-късно гостите едва не стигнаха до шокиращо равенство, но Едерсон изби в корнер удар на Родриго, а след това Милитао стреля в аут с глава.

В 36-ата минута Гуардиола реши да смени изнемогващия Джон Стоунс с Фернандиньо. Малко преди почивката Куртоа отрази удар на Марез от фаул.

Двубоят продължи в същото русло и след антракта. Още в 48-ата минута Марез излезе сам срещу Куртоа, но нацели гредата, а след това Карвахал блокира добавката на Фодън.

Логичното все пак се случи в 53-ата минута, когато Фил Фодън вкара за 3:1. Той матира Куртоа с глава след центриране на Фернандиньо.

"Реал" обаче не се отказа да търси по-добър турнирен резултат. Само две минути по-късно Винисиус напредна от центъра, елиминира Фернандиньо и останал сам срещу Едерсон, вкара за 3:2.

В 67-ата минута Лапорт се озова сам на метри пред Куртоа, но би като защитник и белгийският страж на "лос бланкос" улови.

"Сити" достигна до четвърто попадение в 74-ата минута. Тони Кроос извърши нарушение срещу Кевин Де Бройне до дъгата на пеналта, но Бернардо Силва показа съобразителност, пое топката след страхотен авантаж от Ищван Ковач и с брилянтен удар точно под гредата шокира слисания Куртоа - 4:2.

В 80-ата минута Лапорт игра с ръка в пеналта и съдията отсъди дузпа за Реал. Зад топката застана Бензема, който вкара втория си гол в мача за 4:3.

Последваха нови два пропуска за "Сити". В добавеното време на терена нахлуха и две деца и се наложи охранителите да влизат, за да ги озаптят.

До края не падна нов гол и домакините стигнаха само до минимална победа, въпреки че заслужаваха много по-изразителен успех, но пропуските и грешките в защита не им позволиха да вземат комфортен аванс преди реванша.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК