"Манчестър Сити" разгроми "Уотфорд", Жесус изригна с четири гола

Шампионите поставиха под натиск преследвача "Ливърпул", увеличавайки преднината си на върха

23.04.2022 | 20:00 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Сити" разгроми с 5:1 "Уотфорд" в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Габриел Жезус изригна с четири гола, а още един добави Родри. Почетното попадение за "стършелите" бе дело на Асан Камара.

С успеха шампионите поставиха под натиск преследвача "Ливърпул", увеличавайки преднината си на върха в класирането на 4 точки. "Червените" приемат утре "Евертън" в мърсисайдското дерби.

"Манчестър Сити" откри резултата още в 4-ата минута. Зинченко прати прострелно центриране в наказателното поле и Жезус отблизо реализира на празна врата.

Малко по-късно гостите имаха шанс да изравнят, но Еманюел Денис се забави и Зиченко го спря. В 24-ата минута Де Бройне центрира топката на главата на Жезус, който отблизо нямаше как да сгреши за 2:0. 

4 минути след това тимът от лондонското предградие намали пасива си, след като Асан Камара бе изведен в пеналта на "Сити" и вкара със силен изстрел по диагоанала.

В 34-ата минута Родри получи подаване от Жезус, овладя с гърди, след което с мощен удар от ждроп прати топката горния ляв ъгъл за 3:1. 

Втората част стартира кошмарно за "Уотфорд". Камара бе надбяган от Жезус, който задмина встрани Фостър, но вратарят на гостите влезе с шпагат в краката на нападателя и реферът отсъди дузпа. Бразилецът прати безапелационно топката във вратата, за да оформи своя хеттрик.

В 53-ата минута Жезус успя да реализира четвърти гол, след като завърши перфектна атака отдясно на "гражданите".

До края тимът на Хосеп Гуардиола спокойно контролираше събитията на терена и се поздрави с успеха. "Уотфорд" остана на предпоследното място, на 7 точки от спасителната 17-та позиция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК