С 3 гола след почивката "Сити" сломи "Брайтън" и си върна лидерството

"Гражданите" водят с една точка пред големия си конкурент "Ливърпул"

21.04.2022 | 07:01 Редактор: Тодор Петров

С 3 гола през второто полувреме "Манчестър Сити" срази "Брайтън" с 3:0 в отложен мач, за да се върне на върха във Висшата лига. "Гражданите" не бяха убедителни през първата част, но все пак с по-голямата си класа и малко късмет през втората постигнаха очакван и категоричен триумф. 

Хората на Пеп Гуардиола имат 77 точки, докато "Ливърпул" остава със 76 и битката между тях ще продължи и в следващите седмици. 

в 53-ата минута при контра на "Брайтън" топката бе отнета, Де Бройне напредна, подаде към Марез, който получи след рикошет, за да се измъкне и да стреля, а след нов рикошет топката се оказа в мрежата и алжирецът ликуваше. 

В 65-ата минута стана ясно, че изненада няма да има, като отново шансът бе на страната на домакините. След корнер Марез подаде към Фоудън, който стреля, а Мвепу отклони и Санчес пак нямаше как да реагира. Този развой успокои "гражданите", които продължиха да контролират мача. 

В 82-ата минута те вкараха отново, за да направят победата си класическа. Санчес пак не изчисти добре, Зинченко отклони към Де Бройне, а той веднага за Бернардо Силва, който с прецизен изстрел от границата на наказателното поле оформи крайния резултат. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК