Бивш отбор на Бербатов се завърна във Висшата лига

"Фулъм" победи "Престън" с 3:0 и си гарантира промоцията

20.04.2022 | 07:58 Редактор: Искра Ангелова
Бивш отбор на Бербатов се завърна във Висшата лига

Бившият отбор на Димитър Бербатов - "Фулъм", се завърна във Висшата лига след само една година в "Чемпиъншип", след като срази "Престън" с 3:0 и си гарантира промоцията няколко кръга преди края на сезона.

Лондончани водеха през по-голямата част от кампанията и логично ликуваха, като показаха, че са недостижими за останалите тимове във второто ниво на английския футбол. Това е третата промоция за "котиджърс" от второто ниво след онези през 2018 и 2020, които бяха с плейофи. Те обаче изпадаха след само един сезон сред най-добрите.

Александър Митрович вкара два гола за успеха, като стигна границата от 40 през сезона, а веднъж се разписа и Фабио Карвальо, пише gol.bg.

Сърбинът откри още в 9-ата минута след пас на Джо Брайън и удар през краката на вратаря. В 34-ата Карвальо удвои след отличен удар, а в 41-ата Митрович оформи класиката отново с безпощаден изстрел.

"Фулъм" е лидер в класирането с 9 точки пред "Борнемут", но и мач повече. "Черешките" имат 6 точки аванс пред "Хъдърсфийлд", а в зоната на плейофите в момента са "Лутън", "Нотингам" и "Шефийлд Юнайтед".

Снимка: БГНЕС / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК