"Ливърпул" очаквано надигра "Уотфорд", продължава да диша във врата на "Манчестър Сити"

Отборът спечели десета поредна победа във Висшата лига

02.04.2022 | 20:30 Редактор: Теодора Патронова

"Ливърпул" продължава да диша във врата на "Манчестър Сити" и спечели десета поредна победа във Висшата лига.

"Ливърпул" очаквано надигра на Анфилд борещия се за спасение тим на "Уотфорд". Освен десетата поредна победа във Висшата Лига, "мърсисайдци" вече в пети мач са без допуснат гол. Момчетата на Юрген Клоп започнаха силно и показаха, че двуседмичната пауза в първенството не им се е отразила негативно.

Диего Жота откри резултата в 22-ра минута. Португалецът се възползва от перфектно центриране на Джо Гомес и с глава отбеляза 14-ия си гол в Премиер лийг през сезона. До края на полувремето Жота пропусна добра възможност да удвои резултата, а в началото на втората част гостите показаха, че не са отписали мача, но Педро не успя от чиста позиция.

Срещата бе решена в заключителните минути, когато намесата на ВАР накара главния съдия Стюарт Атуел да отсъди дузпа в полза на "Ливърпул". От 11-те метра Фабиньо с безкомпромисно изпълнение оформи крайното 2 на 0 в полза на своя тим. Така ожесточената битка за титлата между "мърсисайдци" и шампиона "Сити" продължава, а следващата седмица е големия сблъсък между двата отбора в Манчестър.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК