Безопасно ли е да предоставим личните си данни на букмейкърите

01.04.2022 | 11:34 Редактор: Тодор Петров
Безопасно ли е да предоставим личните си данни на букмейкърите

След като по-голямата част от букмейкърите започнаха да местят своите платформи в онлайн пространството и да предлагат най-различни услуги на своите клиенти. Не случайно говорим за клиенти, защото всеки с bwin нова сметка например ще получи различни промоции със създаването на профил. Създаването на профил в една такава платформа изисква и регистрация, която включва предоставяне на лични данни. Това е напълно нормално, все пак сме виждали много случаи, в които трябва да се представим и да посочим кой стои зад един профил.
 
В това отношение ще открием обаче, че след създаването на профил, потребителите ще бъдат помолени да се верифицират. Причината за всичко това е, че все пак имаме законови разпореждания, които в страната изискват всеки един клиент на казино или букмейкър, да бъде на 18-годишна възраст минимум. Точно по тази причина клиентите трябва да изпратят документ за самоличност и да докажат точно това – няма как в онлайн пространството човек да се верифицира по друг начин. Въпросният процес е притеснителен за мнозина, но не трябва да забравяме, че лицензираните оператори имат наложени ограничения.

Освен проверка, букмейкърът има право да използва личните данни само на територията на платформата. Какво означава това? Те имат право да наблюдават какви са предпочитанията на даден играч и точно така могат да предоставят по-добри промоции на база неговите интереси. Друга възможност е да проверяват кои игри са предпочитани и играни, защото в случай, че дадено предложение не представлява интерес за клиентите, брандът може лесно да го замени с друг. 

Ако обърнем внимание на лиценза, той посочва точно това и забранява предоставянето на каквато и да била информация на трети лица, не може да продава тази информация и няма право да я доставя на никого. Единственото изключение в този случай са институции като НАП и ДАНС. В нито един друг случай това не е препоръчителната опция. След като сме страна, която е официално член на ЕС, нашите лични данни се защитават и от GDPR. Следователно е сигурно, че един оператор е не само задължен от закона, но и няма интерес да предлага информация за своите клиенти на други компании или институции. 

Не можем да пропуснем и още една много важна подробност – конкуренцията в този сектор е огромна. Не случайно това е индустрия, която през последните десет години продължава да се повишава и предоставянето на информация за клиенти ще е винаги в ущърб на дадена платформа за залози. Впрочем дори правенето на статистика е особено трудно, защото нито един оператор не споделя какъв е възходът му и колко регистрирани клиенти има. 

Сигурно се чудите какво става и с личните данни? Те се озовават на защитени сървъри и никога повече не се използват, все пак това е особена информация, която трябва да се защитава. С оглед на развитието на онлайн платформите през последните години, точно букмейкърите ангажират едни от най-добрите майстори и техници, които предоставят най-високото ниво на сигурност. Лесно е и да се провери, през последното десетилетие забелязахме атака върху социалните мрежи, но броят атакувани букмейкъри продължава да бъде нулев. 

Все пак нека не забравяме да напомним на всеки един потребител, нов или вече регистриран, че основното изискване на подобни платформи, е да се стреми единствено и само към забавлението. Все пак не трябва да забравяме, че тук винаги има риск и никой не дава никакви гаранции за успех. Лайтмотивът на всеки сайт за залози и хазартни игри е забавлението и удоволствието от риска. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК