Националите ни поставят ново начало в Доха

Ясен Петров разчита на опитни асове като титуляри

26.03.2022 | 19:03 Редактор: Елеонора Танева

Националите ни излизат в първата си среща за годината. Избраниците на Ясен Петров играят в Доха срещу домакина на световното първенство - Катар.

Срещата, която според селекционера Ясен Петров трябва да се превърне в ново начало за неговите момчета, е част от минитурнир, в който участват още отборите на Хърватия и Словения. В състава ни са повикани трима дебютанти. Това са вратарят на "Черно море" Иван Дюлгеров, левият бек на "Локомотив" Мики Орачев и централният защитник на "Арда" Алекс Петков. Никой от тях обаче няма да започне от първата минута, като ще се разчита на опитни асове като титуляри. 

На вратата ще застане Николай Михайлов, а пред него в отбрана ще действат Иван Турицов, близнаците Андреа и Петко Христови, както и Васил Божиков. Криситиян Малинов, Георги Костадинов и Тодор Неделев оформят халфовата линия, а тримата в атака ще са Кирил Десподов, Спас Делев и  Мартин Минчев. 

Националният ни отбор е в серия от 18 мача без успех като гост. Последната ни победа далеч от дома датира от 6 септември 2018 г., когато под ръководството на Петър Хубчев побеждаваме Словения с 2:1 в Лигата на нациите. 

Ясен Петров също бе категоричен, че оттук нататък отборът ще търси резултати, а целта е да се започне годината с победа. Освен с Катар тимът ни ще играе и със световния вицешампион – Хърватия във вторник. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК