Джокович спечели обжалването срещу ATP и ще играе в Париж

Турнирът ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември

25.03.2022 | 15:42 Редактор: Теодора Патронова
Джокович спечели обжалването срещу ATP и ще играе в Париж

Джокович спечели обжалването срещу ATP и ще играе на Мастърса в Париж. Новината разкри журналистът Бен Ротенберг в профила си в Twitter, а след това тя бе потвърдена официално от тенис асоциацията. Надпреварата във френската столица ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември.

Световният №1 беше изправен пред сериозната санкцията заради късния отказ от участие в Индиън Уелс. Той го направи чак след жребия, въпреки че беше ясно какво ще се случи, тъй като нямаше разрешение за влизане в страната. По регламент това води до забрана за участие в следващия Мастърс, на който съответният играч е спечелил най-много точки през последните 12 месеца. В случая това е надпреварата в Париж, където Ноле триумфира с титлата.

Джокович обаче се е възползвал от правото си да обжалва санкцията пред дисциплинарната комисия, ръководена от Лора Уоруин и Миро Братоев. След разглеждането на случая от ATP са решили да позволят на световния №1 и тази година да участва в Париж. Единственото наложено наказание е присъждането на нула точки от турнира в Индиън Уелс, което в случая няма да навреди на ранкинга на сърбина, тъй като той не игра в надпреварата през миналата година, съобщи БГНЕС.

При подобни нарушения правилникът предвижда и финансова санкция, но не стана ясно дали тя ще бъде наложена. От ATP пък разпространиха писма до играчите, в които напомнят правилата за отказ от участие от Мастърс турнир.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК