Бербатов: Имам пълното право да представлявам България пред ФИФА

Това, което се случва сега, е тъжно. Никой не печели, коментира бившият футболист

24.03.2022 | 19:30 Редактор: Елеонора Танева

Димитър Бербатов има ясни идеи как да изведе българския футбол от продължителна криза и затова именно участва в битката за президентския пост на БФС. Това обяви голмайстор номер 1 в историята на националния отбор в онлайн интервю за Асошейтед прес.

Основната тема на разговора е случващото се в българския футбол през последните дни. Бербатов спечели т.нар. "алтернативен конгрес". От БФС реагираха като отстраниха десетки клубове, участвали в срещата. Мнението на  Бербатов е, че ситуацията е патова и призова ръководните органи ФИФА и УЕФА да помогнат за въвеждането на ред.

"Това, което се случва сега, е тъжно. Никой не печели. Не искам да е така", заяви бившият футболист пред най–голямата новинарска агенция.  

"Събрах един наистина добър екип около себе си, който следва моя начин на виждане на нещата. По честен начин, според българските закони", продължава своята изповед Бербатов. 
Въпреки че бъдещето е несигурно, той  планира 10-годишна стратегия за възраждане на развитието на детско-юношеския футбол, който създаде носителят на Златната топка  -  Христо Стоичков. 

"Детско-юношеският футбол не работи толкова много години, защото всеки действа самостоятелно и никой никого не слуша", с нескрита тъга констатира  Бербатов. 

На 28 март предстои годишен конгрес на ФИФА. По този повод Бербатов е категоричен, че има пълното право да отиде в Доха, за да представлява страната си, но никой не искал нещо подобно да се случи. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК