Бербатов: Трябва обединителен конгрес, информирахме ФИФА да се намеси

Паралелният конгрес е валиден, подчерта новоизбраният президент на БФС във Facebook

20.03.2022 | 16:11 Редактор: Здравко Черкезов
Бербатов: Трябва обединителен конгрес, информирахме ФИФА да се намеси

Конгресът на БФС, иницииран от екипа на Димитър Бербатов и проведен на 18 март 2022 година, е валиден. Това написа във Facebook алтернативният президент на БФС Димитър Бербатов.

"Ръководството на БФС не се яви на конгреса, знаейки, че няма никакви шансове предвид известните настроения на огромна част от клубовете и цялата футболна общественост. Предпочете да защитава тезата, че е отменил този конгрес, за да остане служебно на власт. Конгресът се проведе напълно легитимно и Уставът на БФС и законът са спазени", подчерта легендарният нападател.

"Това ръководство първо трябва да бъде вписано на всички законови основания в Търговският регистър, преди да започне да работи. Разбира се, досегашното ръководство на БФС може да обжалва. И пак се влиза в омагьосания кръг, от който никой не печели. Именно затова решението е само едно -  свикване на обединителен изборен конгрес! За да се излезе от тази ситуация, сме информирали ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред - или с назначаването на служебно ръководство, което да проведе законен и честен изборен конгрес, или да бъде медиатор между двете страни за излизането от създалата се патова ситуация", пише още Бербатов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК