"Интер" спечели битката на "Анфийлд", но не успя да елиминира "Ливърпул"

Това бе първа загуба за "мърсисайдци" от последните им 13 срещи

09.03.2022 | 00:09 Редактор: Искра Ангелова

"Интер" излъга с 1:0 "Ливърпул" на "Анфийлд", но "мърсисайдци" се класираха за 1/4 финалите на Шампионската лига, след като спечелиха с 2:0 първата среща на "Джузепе Меаца". Единственото попадение в мача бе дело на Лаутаро Мартинес в 62-ата минута.

"Нерадзурите" играха в намален състав половин час, след като Алексис Санчес бе изгонен за втори жълт картон.

Като цяло "Ливърпул" контролираше мача, но направи множество пропуски, нацели и две греди, след което "Интер" вкара гол и нещата се завързаха.

Алексис обаче си изпроси изгонване, което практически реши нещата в полза на англичаните и те заслужено се класираха в следващата фаза на Шампионската лига. Това бе първа загуба за "мърсисайдци" от последните им 13 срещи.

Изненадващо "Интер" започна по-добре срещата и дори можеше да вкара, но Алисон спаси удар на Дъмфрис. В тези първоначални минути играчите на Юрген Клоп залагаха на спокойни и многоходови разигравания в средата на терена.

"Интер" пък играеше директен и агресивен футбол, като се опитваше да налага преса по целия терен. Това естествено доведе до доста брак в действията и на двата отбора, а чистите голови положения бяха рядкост.

В 17-ата минута Ван Дайк стреля с глава, но Самир Ханданович без проблеми улови. Отговорът на гостите бе шанс пред Лаутаро Мартинес, който обаче се замота в наказателното поле на домакините и топката му бе изчистена.

Малко по-късно играта бе временно спряна, тъй като на трибуните привърженик се нуждаеше от медицинска помощ.

След половин час Жоел Матип прати топката в гредата зад Ханданович, а след това и Ван Дайк не успя да опънат мрежата на "нерадзурите". Малко преди края на полувремето пропуск за Интер направи Чалханоглу.

"Ливърпул" започна мощно второто полувреме и бързо притисна гостите пред наказателното им поле. "Мърсисайдци" обаче нямаха никакъв късмет и за втори път уцелиха гредата. В 52-ата минута Салах се измъкна и стреля в далечния ъгъл, но топката срещна страничния стълб.

Седем минути по-късно Интер имаше страхотен шанс, но отново Чалханоглу стреля неточно от чиста ситуация. Това положение възроди "нерадзурите", които тотално объркаха играта на Ливърпул и логично вкараха.

В 62-ата минута Матип сгреши нелепо, от което се възползва Алексис Санчес, който пусна топката към Мартинес, а той технично вкала за 0:1.

Интер се хвърли в атаки, но бързо бе попарен от изгонването на Алексис Санчес, който фаулира брутално Фабиньо и заслужено бе пратен в съблекалнята с два жълти и респективно червен картон.

Юрген Клоп веднага вкара свежи играчи, което възроди действията на "мърсисайдци". Домакините отново контролираха играта и не даваха почти никакви възможности на италианците. До края Ливърпул контролираше играта и заслужено се класира на 1/4 финалите в Шампионската лига.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК