Мбапе под въпрос за реванша с "Реал", Почетино го убеждава да остане в Париж

Треньорът на парижани остава оптимист за бъдещето на 23-годишния нападател в клуба

08.03.2022 | 17:10 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе под въпрос за реванша с

Треньорът на "Пари Сен Жермен" Маурисио Почетино заяви, че ще направи всичко възможно, за да убеди Килиан Мбапе да остане в тима през лятото. Мбапе все още не е подновил договора си, а настоящият му контракт с парижани изтича в края на сезона.

Почетино остава оптимист за бъдещето на 23-годишния нападател в клуба: "Килиан е наш играч и се надявам, че ще бъде тук още дълго време", каза треньорът пред EFE.

"Разбирам, че медиите се нуждаят от новини за един от най-добрите футболисти в света, но той е част от нашия отбор. А и сам каза, че сега не е времето да вземе решение, така че нека изчакаме да обяви позицията си. Всичко друго е просто гадаене и може да е много далеч от реалността", добави Маурисио Почетино.

Звездата на парижани Килиан Мбапе е под въпрос за реванша срещу "Реал" (Мадрид) от осминафиналите на Шампионската лига заради контузия, получена на тренировка, но се очаква да е на линия за двубоя.

Почетино също така потвърди, че защитникът Серхио Рамос няма се изправи срещу бившия си тим. Рамос, който почти не е играл за ПСЖ този сезон заради различни здравословни проблеми, е легенда на "лос бланкос" и ще пътува с тима за испанската столица.

"Серхио помоли да пътува с нас. Той е изкарал на практика цялата си кариера в "Реал" (Мадрид), спечелил е толкова много там. Ясно е, че би искал да се върне и ни помоли да пътува с нас и да гледа на живо мача. Също както и други негови колеги, които няма да вземат участие в мача. Важното е да сме единни в толкова решаващ момент", подчерта наставникът на ПСЖ, цитиран от "Фокус".

Реваншът в Мадрид е в сряда, а "белите" ще трябва да търсят задължителна победа с поне един гол, тъй като загубиха първата среща с 0:1 след гол на Килиан Мбапе в последните секунди на добавеното време.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК