"Ливърпул" отново е в битката за титлата, отнесе "Лийдс" с 6:0

Салах и Мане с по два гола

24.02.2022 | 07:26 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" се развихри и отнесе "Лийдс" с 6:0 в отложен мач, за да се доближи само на 3 точки от лидера "Манчестър Сити" при равен брой изиграни срещи. Двата конкурента имат и пряк мач помежду си през април.

"Червените" се вслушаха в предупреждението на мениджъра си Юрген Клоп, че съперникът може да бъде опасен и още до почивката си гарантираха триумфа с 3 гола, а след това вкараха още три.

Салах вкара два гола и асистира за трети, а и Садио Мане реализира два пъти, като египтянинът пропусна да направи и хеттрик, но така или иначе мърсисайдци бяха категорични и си свършиха работата.

Домакините потърсиха головете още от началото, въпреки че в 6-ата минута Алисон едва не ги закопа, след като подаде на Дан Джеймс, но впоследствие успя да спаси.

В 13-ата минута Стюарт Далас блокира с ръка центриране на Андрю Робъртсън. Дузпата бе категорична, а Салах я реализира без никакво колебание. Това бе 170-ия отсъден наказателен удар за Червените във Висшата лига, повече от всички други.

След пропуск на Луис Диаш се стигна и до 2:0 за домакините. Матип пренесе топката в половината на съперника, след което подаде на Салах, който му върна и защитникът с отличен прехвърлящ удар, предава gol.bg.

Веднага след това Ливърпул спечели и нова дузпа. Садио Мане се измъкна, но след това падна след лек контакт с Люк Ейлинг. ВАР прегледа ситуацията и потвърди наказателния удар, а Салах отново бе точен, за да вкара 19-ия си гол през сезона.

Малко преди паузата Фабиньо пропусна да вкара отново, а в добавеното време Салах излезе сам срещу вратаря, копна топката над него, но Жуниор Фирпо успя да избие от голлинията.

След паузата темпото поспадна и изглеждаше, че "Ливърпул" просто доиграва двубоя. В края му обаче, "червените" вкараха още на 3 пъти и тотално сразиха съперника.

Садио Мане реализира за 4:0 след подаване на Джордън Хендерсън, а след това в 90-ата минута вкара отново, разписвайки се след добавка на празна врата, след като Дивок Ориги бе изведен срещу вратаря Мелие.

В последните секунди Върджил ван Дайк оформи разгрома от 6:0, когато след  корнер на Робъртсън реализира с глава.

Така "Ливърпул" вече има 60 точки и е по петите на "Ман Сити", който е с 63. "Лийдс" пък изглежда все по-застрашен, защото загубите се трупат, а с 23 точки отборът е съвсем близо до опасната зона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК