Карагър: "Юнайтед" сгреши с Роналдо, 500 000 паунда на седмица не е умна инвестиция

Твърди се, че португалецът иска да вземе капитанската лента от Магуайър

18.02.2022 | 15:21 Редактор: Искра Ангелова
Карагър:

Бившият капитан на "Ливърпул" - Джейми Карагър, е на мнение, че "Манчестър Юнайтед" е допуснал грешка през лятото с купуването на Кристиано Роналдо.

Петкратният носител на "Златната топка" се завърна на "Олд Трафорд" и веднага започна с головете, но постепенно формата му спадна. Освен това името му редовно е свързвано с различни проблеми на "Театъра на мечтите".

"Юнайтед" направи грешка да привлече Роналдо. Още по-голяма грешка ще е да го задържи и за следващия сезон. Знам колко противоречиво звучи това. Лесно е да се изброят многото страхотни качества на Кристиано, които го правят един от най-великите за всички времена. Остава един от най-резултатните футболисти, в наказателното поле е голов хищник. Способен е да вкара, когато неговият отбор най-много се нуждае от гол, както стана срещу Виляреал и "Аталанта", заяви Карагър.

"Как мога аз или някой друг да критикува човек, който е печелил Шампионска лига пет пъти и има над 800 гола? Но заплатата му от около 500 000 паунда седмично не е много умна инвестиция. Говоря за този етап от кариерата му", написа още Карагър в колонката си в The Telegraph, цитиран от gol.bg.

В същото време Daily Mail съобщава, че Роналдо иска да вземе капитанската лента в "Юнайтед" от ръката на Хари Магуайър. Според източника, двамата вече са обсъдили евентуалната смяна. Но защитникът не иска да даде лентата преди края на сезона, защото се страхува, че може да я загуби за постоянно.

Мениджърът Ралф Рангник обаче е на страната на Кристиано, защото по този начин иска да облекчи натиска върху Магуайър, който е подлаган на жестоки критики за слабата си форма. Останалите футболисти на "Червените дяволи" също са на мнение, че португалската звезда трябва да е капитан.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК