С гол в добавеното време "Ювентус" измъкна точка срещу "Аталанта"

Срещата беше директна битка за 4-то място

14.02.2022 | 09:31 Редактор: Искра Ангелова

С гол на Данило в добавеното време "Ювентус" измъкна 1:1 при гостуването си на "Аталанта" в едно от дербитата на 25-ия кръг на Серия "А", играно в Бергамо.

Срещата беше директна битка за 4-то място и "бианконерите" бяха на ръба да я загубят, но бразилецът се превърна в неочакван герой. Преди него Руслан Малиновски откри резултата с чудесен удар от дистанция в 76-ата минута. Известна вина за попадението носи и Войсчех Счесни.

Другият вратар - Марко Спортиело, се представи на изключително ниво и лиши новата звезда на торинци Душан Влахович от поне два гола с чудесни спасявания.

Така "Юве" запази 4-ото място в класирането с две точки повече от "Аталанта", който има мач по-малко.

"Аталанта" беше без наказания си вратар Хуан Мусо, така че Марко Спортиело застана под рамката. Хосе Луис Паломино, Алексей Миранчук и Дуван Сапата бяха аут заради контузии. Атаката поведе Луис Муриел, който няма гол срещу "Ювентус" в 15 мача в Серия "А".

Макс Алегри очаквано направи няколко промени от трудната победа с 2:1 над "Сасуоло" за Купата през седмицата. Алваро Мората започна в атака, заедно с Пауло Дибала и новата звезда на торинци Душан Влахович, който изигра своя мач №100 в калчото. Адриен Рабио започна в халфовата линия, Денис Закария седна на пейката.

Сблъсъкът беше много важен за двата отбора в битката за Топ 4. Преди него "Юве" заемаше заветната позиция с две точки повече от "Аталанта". Но "адзурите" имат мач по-малко, отложено гостуване на "Болоня".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК