Източиха пари от банковата сметка на Неймар

Става дума за 40 хиляди долара

11.02.2022 | 16:48 Редактор: Искра Ангелова
Източиха пари от банковата сметка на Неймар

Бразилската полиция е арестувала мъж по подозрение в кражба на пари от банковите сметки на футболната звезда Неймар. Става дума за сравнително малка сума от около 40 хиляди долара, съобщиха властите в Сао Пауло пред агенция "Ройтерс".

Заподозреният е работил в неназована местна банка, където футболистът на Пари Сен Жермен и бразилския национален отбор и неговият баща имат сметки. 20-годишният мъж е арестуван за "измама на клиенти на банката", се казва в изявлението от полицията.

Въпреки че името на Неймар не се посочва конкретно в официалното съобщение, служителят, отговарящ за случая е обявил, че става дума за футболната звезда и обясни как се е случила предполагаемата кражба.

"Какво е направил този човек? Взимал е паролите от колегите си и е крадял малки суми от сметките на известни богати личности. Въпросните хора не са забелязали. Първо е направил трансфер от хиляда долара, после за 10 хиляди, 20 хиляди, 50 хиляди до общата дума от 200 хиляди долара", разкри Фабио Пинейро Лопес, цитиран от "Тема спорт". Той потвърди, че една от сметките е тази на Неймар. 

"Когато пострадалите разбрали за кражбата, са се обадили в банката. След това е започнало разследването“, добави полицейският служител.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК