ЦСКА разпиля "Шахтьор" (К) с 5:1, Юга и Йомов се отличиха с по два гола

Иван Турицов бе точен от дузпа след почивката

31.01.2022 | 12:29 Редактор: Тодор Петров

ЦСКА постигна нова респектираща победа по време на подготвителния си лагер в Турция. След като преди дни "армейците" удариха с 3:1 руския "Динамо" (Москва), днес те отнесоха с 5:1 казахстанския "Шахтьор" (Караганди).

Казахстанците поведоха още в първите минути, но след това пред вратата им се изви вихрушка. Амос Юга изравни, след като секунди по-рано Греъм Кери нацели гредата от свободен удар. Малко след това Георги Йомов много красив гол директно от ъглов удар.

Отново Юга бе точен за 31-кратния шампион на България, след като при един корнер остана непокрит на задната греда. До края на полувремето Йомов успя да се разпише още веднъж. Той бе изведен сам срещу вратаря на казахстанците, преодоля го с едно движение и с лекота се разписа за 4:1.

След почивката ЦСКА намали темпото, но все пак Иван Турицов се разписа от дузпа за 5:1. Бисмарк Чарлз изпусна чисто положение, а "Шахтьор" удари греда в последните минути на мача.

Любопитен факт е, че Стойчо Младенов не направи нито една смяна по време на целия двубой. Вероятно това е и титулярният състав, на който треньорът на "армейците" ще разчита през пролетта.

В 16:30 ч. днес други 11 футболисти на ЦСКА ще изиграят контролна среща с македонския отбор "Академия Пандев" (Струмица).

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК