България отива на Олимпийските игри в Пекин с 16 състезатели в 7 спорта

Най-много представители ще имаме в биатлона

20.01.2022 | 19:57 Редактор: Ваня Кузманова

Българският олимпийски комитет утвърди днес делегацията ни за предстоящите Зимни олимпийски игри в Пекин. 

Делегатите решиха в най-престижната надпревара на планетата България да бъде представена от 16 състезатели в 7 спорта - алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.
 

Най-много представители ще имаме в биатлона - 8, в ските имаме 6 (трима алпийци и по един в ски бягането, ски скока и сноуборда), по един представител изпращат фигурното пързаляне и шейните.

На предишните игри преди четири години в Пьонг Чанг имахме 19 участници в 6 спорта, сега към тях се добавя фигурното пързаляне.

Най-опитен в състава ни е биатлонистът Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радослав Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова. 

За други седем - скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов - това ще бъдат втори Олимпийски игри. 

Биатлонистката Милена Тодорова и сноубордистът Радослав Янков ще бъдат знаменосци на българската делегация по време на откриването на Олимпийските игри. Надпреварата в китайската столица започва на 4 февруари и ще продължи до 20 февруари. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК