Сръбски тенис треньор разкри истината за Джокович пред "Новините ON AIR"

Според Деян Вукойчич организацията вижда заплаха в лицето на световния №1

17.01.2022 | 19:25 Редактор: Теодора Патронова

Изцяло политическа е причината Новак Джокович да не играе на Откритото първенство на Австралия. Първоначално световният №1 е бил одобрен за участие при анонимна и независима преценка. Това разказа треньор от тенис федерацията на Сърбия пред "Новините ON AIR"

Деян Вукойчич е сред големите имена в сръбския тенис, треньор от 26 години. Убеден е, че в сагата с Новак Джокович няма нищо случайно, свидетели сме на класически политически сценарий.

"Хората трябва да знаят какво наистина се е случило. Преди да се отиде на който и да е турнир от ATP, особено в тази ситуация, играчите са в комуникация с директора на турнира. И им се дава одобрение - вие сте добре дошли. И Новак получава това одобрение от медицинския екип на турнира в Австралия, също и от Здравното министерство на Австралия", обясни Деян Вукойчич.

Но нещата започват да се променят, когато той е на границата. Вукойчич разкрива още любопитни детайли.

"Новак Джокович получава така нареченото медицинско изключение, и то когато кандидатурата му е анонимна. И когато всъщност разбират, че зад тази кандидатура стои Новак Джокович, те го връщат", каза треньорът.

Той вече се съмнява и в реномето на ATP. Според него организацията вижда заплаха в лицето на Джокович.

"Той прави собствена организация и иска да помага на играчите. Той иска все повече хора да играят тенис и повече деца да са на корта. А ATP държи на своя монопол, за да има повече пари за тях", изтъкна Вуйкович.

Днес се разбра, че световният номер 1 може да пропусне и "Ролан Гарос", където ваксинирането става задължително условие за участие.

"Ако едно първенство се нарича открито, това означава, че всеки трябва да може да играе, да отиде. Сега те променят правилата. Но се надявам, че в бъдеще коронавирусът ще изчезне и всеки ще може да пътува както преди", каза още той.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК