Уволняват шефовете на тотото, титаничен сблъсък между Илиана Раева и министър Василев

Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен, заяви президентът на БФХГ

13.01.2022 | 19:26 Редактор: Теодора Патронова

Пет часа продължи срещата на министъра на спорта Радостин Василев с отделните федерации.

Приоритетът след нея е да се направи нова програма, да се разделят спортовете на групи поради спецификата и да не се лансират конкретни федерации. Именно в тази връзка възникна конфликт между президента на БФХГ Илиана Раева и министър Василев.

"Първа официална среща с новия министър на спорта Радостин Василев. Фалстарт. Атаката на новия министър на спорта се прехвърли от Наско към мен", обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика. 

Раева написа още, че спортът има нужда от министър, който да уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации.

"Като адвокат, който жонглира перфектно с думите и подредбата на изречението, би трябвало да бъдете по-умерен и да знаете, че българският спортист, особено онзи, който е донесъл много победи и поводи за гордост и слава е смел и не се страхува от войни, та бил той и на прага на 60-тата си годишнина. Апелирам за повече респект към БФХГ, която тази година ще чества 70- годишнина на своето велико съществуване. Вярвам в бъдещо ползотворно сътрудничество!", заяви още тя. 

Министърът на спорта Радостин Василев отговори на президента на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, която по-рано остро го атакува с пост във Facebook.

"Федерацията по Художествена гимнастика, на фона на останалите федерации, се е ползвала с финансов комфорт. Казах ѝ, че тя е от най-финансираните федерации и е имала не само изключителен финансов комфорт. Тя каза, че това я обижда. Аз съжалявам, че изпада в такова състояние. Може би трябва да потърси професионална помощ. Днес тя ми се обиди, вчера - нейният съпруг. Влизаме в семейни войни", каза министърът.

Василев подчерта, че е човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години на сервилните лакеи на мафията.

"Тя е завладяла българския спорт. Започвам жестоки проверки. Вероятно някой може да е чул, че Българската федерация по художествена гимнастика ще е проверявана за дълъг период назад и иска да ме вкара в скандал. Мина времето, когато някой може да плаши", изтъкна той.

В понеделник ще бъдат освободени и всички членове на борда на директорите на Българския спортен тотализатор. По думите на министър Василев в спортното ведомство досега е имало много порочни практики и са се вършили безобразия

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
PJ21
преди 2 години
Време беше. Уважения за федерацията по художествена гиманстика и техните успехи и дано продължават, нямам против тях. Но колко други федерации мизерстват буквално...Дано има подобрение. Сигнализирай за неуместен коментар