Ковид и Australian Open: Властите в Мелбърн обявиха голяма новина

Въведоха ограничения заради скока в броя на заразените

13.01.2022 | 11:10 Редактор: Тодор Петров
Ковид и Australian Open: Властите в Мелбърн обявиха голяма новина

Трибуните около кортовете на Australian Open ще бъдат на запълвани на 50% от капацитета им. Причината е скокът на коронавирусни случаи и хоспитализации в Мелбърн.

Предпазните маски също ще бъдат задължителни на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в понеделник, с изключение на хранене и пиене, като зрителите ще трябва да спазват социална дистанция на закрито. 

"Всички актуализации на уговорки за Australian Open ще означават, че фенове, играчи и работещ персонал могат да очакват с нетърпение страхотна надпревара в обезопасена от Ковид среда", каза министърът на туризма на щата Виктория Джаала Пулфорд, цитирана от БГНЕС.

Подобно ограничение на броя зрители бе поставено и по време на миналогодишния турнир в Мелбърн, преди петдневен локдаун в града за овладяване нов бум на заразени да доведе до забрана за фенове по стадионите.

Мачовете продължиха на празни трибуни и привържениците получиха разрешение да се завърнат обратно в редуцирани бройки на първия турнир от Големия шлем по време на пандемията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК