Сценаристите на Трифонов се вдъхновиха от сагата с Джокович, отричащ ваксините

Скандалът с тенисиста в Австралия получи широк отзвук в целия свя

12.01.2022 | 19:45 Редактор: Жаклина Иванова

Скандалът около Новак Джокович в Австралия получи широк отзвук в целия свят и отекна най-силно на Балканите. Сценаристите на Слави Трифонов, част от които депутати от "Има такъв народ", го възпяха в песен, а карикатуристи погледнаха ситуацията от смешната ѝ страна.

Австралийската сага с най-добрия тенисист в света Новак Джокович вдъхнови сценаристите на Слави Трифинов и те създадоха песен. "Форхенд Бекхенд" е по музиката на вечния хит "луда за тобом" на Лепа Брена.

В текста сценаристите провъзгласяват Новак Джокович за крал на полуострова и възпяват балканските гени. Песента има и български вариант - "Луда по тебе" в изпълнение на фолк дивата Камелия, чийто фен е самият Ноле.

Преди 2 години тенисистът отпразнува със същата песен гръмовния успех на Сърбия в световното отборно първенство. Веднага след победния мач в Австралия сръбският отбор даде израз на радостта си в съблекалнята, където прозвуча не някой турбо фолк хит, а песента на Камелия.

На видео, публикувано в социалните мрежи от Джокович, тенисистът изригва с "Айде, всички българи!". А един от съотборниците му започва да вика "България,България....".

Образът на тенисиста - бунтар, който категорично отрича ваксините, оживя и в карикатури.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК