Коронавирусът отложи "Арсенал" - "Ливърпул"

Помощникът на Клоп – Пеп Лийндерс, също е заразен

05.01.2022 | 17:25 Редактор: Искра Ангелова
Коронавирусът отложи

Както се очакваше, утрешният първи мач от полуфинала за Купата на Лигата в Англия между "Арсенал и Ливърпул" бе отложен.

Мърсисайдци поискаха двубоят да не се състои заради увеличения брой на заразени с Ковид 19 в клуба, което доведе до затварянето на клубната база.

Още през уикенда мениджърът Юрген Клоп, както и Алисон, Жоел Матип и Роберто Фирмино дадоха положителни тестове и пропуснаха дербито срещу "Челси". Последваха обаче нови случаи, а и липсата на играчи поради контузии и заради турнира за Купата на Африка направи провеждането на мача невъзможно.

"След като внимателно прегледа и обмисли обстоятелствата, Футболната лига прие молбата на "Ливърпул" за отлагане на двубоя, за да се избегне риска от разпространяване на заразата в клуба", се казва в официалното съобщение, информира gol.bg.

Двубоят на "Емиратс" е пренасрочен за 20 януари, като преди това на 13 ще се изиграе първата среща на "Анфийлд", която по първоначална програма трябваше да е реванш, което означава, че домакинското предимство преминава на страната на Артилеристите.

По-рано днес стана ясно, че и помощникът на Клоп – Пеп Лийндерс, също е заразен, като е много вероятно да последва отлагане и на мача от ФА Къп срещу Шроусбъри, който е насрочен за неделя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
И защо ручаха жабетата? Сигнализирай за неуместен коментар