Резервата Кавани спаси "Манчестър Юнайтед" от загуба срещу "Нюкясъл"

"Червените дяволи" стигнаха само до 1:1 на "Сейнт Джеймсис Парк"

28.12.2021 | 06:59 Редактор: Тодор Петров
Резервата Кавани спаси

"Нюкасъл" изпусна "Манчестър Юнайтед" след вдъхновена игра и стигна само до 1:1 на своя "Сейнт Джеймсис Парк" в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. 

"Свраките" създадоха редица положения, които пропуснаха с лека ръка, а и Давид де Хеа за пореден път направи ключови спасявания. "Червените дяволи" бяха трагични до почивката и макар и след това да се подобриха, дори точката изглежда отлична за тях на фона на показаното. 

Домакините поведоха още в 7-ата минута. Лонгстаф отне от Варан и пусна вляво към Сен-Максимен, който напредна и с майсторски удар от границата на наказателтното поле матира Де Хеа.

Гостите обаче все пак изравниха в 71-ата минута. Дало получи пространство отдясно и подаде пред вратата, където първият удар на влезлия като резерва Кавани бе блокиран, но при втория уругваецът намери мрежата, макар и със слаб, но точен изстрел. 

Това бе първият мач за "Юнайтед" след повече от 2 седмици пауза, като тимът има 28 точки. Нюкасъл е с 11 пункта и остава в зоната на изпадащите, като може да съжалява, че не спечели двубоя. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК