"Манчестър Юнайтед" ще търси само ваксинирани футболисти

Трябва да убедим играчите ни да се имунизират, заяви Ралф Рангник

27.12.2021 | 15:18 Редактор: Елеонора Танева

Ралф Рангник подкрепи колегата си в "Ливърпул" Юрген Клоп, казвайки, че едва ли ще привлича футболисти в редиците на "Манчестър Юнайтед", ако те са неваксинирани. Някои от професионалните атлети отказват да се ваксинират срещу коронавирус. До момента бяха отложени 14 мача във Висшата лига през декември, а много от тях не се състояха заради случаи на коронавирус в различните отбори. Клоп разкри в бележките си от програмата на "Ливърпул", че е получил третата си доза и окуражи и останалите да го направят.

"Да, мисля, че ще бъде взето под внимание и разбирам напълно какво е казал Юрген. Ако подпишеш с играч, знаейки от самото начало, че той не е ваксиниран, трябва да си наясно, че той може да не е на разположение – не само за десет дни, но това може да се случи редовно във времената на коронавируса. Всеки трябва може и трябва да избира сам за себе си, но смятам, че във футбола, особено на такова високо ниво, трябва да убедим играчите ни да се ваксинират", заяви Ралф Рангник, цитиран от gol.bg.

Той допълни, че не е напълно наясно кои от играчите му са ваксинирани. Временният мениджър на "червените дяволи" описа трудността от коронавирусния бум в клуба, който доведе до отлагането на двубоя с новака "Брентфорд".

"Разговарях с 16 или 17 играчи индивидуално по телефона, да чуя в какво състояние са и как се чувстват. Свършихме през това време много работа, заедно с моя треньорски щаб, подготвяйки видео кадри, и започнахме да им ги показваме от вторник. Наистина е много важно да знаят за какво става въпрос, как трябва да играем, как да намерим най-добрия възможен баланс в това да играем офанзивно и да използваме максимално офанзивните си играчи на разположение. Но същевременно да можем да се защитаваме и да направим така, че запазваме повече сухи мрежи занапред", каза още Рангник.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК