"Борусия" (Дортмунд) зимува далеч зад "Байерн" след резил срещу "Херта"

Преди срещата берлинчани бяха само на точка над зоната на изпадащите

18.12.2021 | 22:10 Редактор: Здравко Черкезов

"Борусия" (Дортмунд) стана за резил и загуби гостуването си на закъсалия "Херта" с 1:3 в среща от 17-ия кръг на германската Бундеслига.

Преди срещата "Херта" бе само на точка над зоната на изпадащите с една победа в предходните шест двубоя, губейки последните пет дуела с "Борусия". За последно берлинчани взеха точка (1:1) срещу "дортмундци" тук през януари 2018 година.

Домакините показаха рано-рано на своя стадион "Олимпиащадион", че нямат намерение да правят компромиси и Моалида вкара топката в мрежата, но VAR отсъди засада след четвърт час игра.

След изтичането на половин час игра Юлиан Брандт откри за "Борусия" с помощта на Ерлинг Халанд и като цяло гостите стояха по-добре през първата част.

След почивката обаче "Борусия" (Дортмунд) се срина и до 69-ата минута вече изоставаше с 1:3 след попадения на Ишак Белфодил и Марко Рихтер (2).

В 83-тата минута влезлият точно преди това като резерва Щефен Тигес върна вестфалци в мача след асистенция на Рафа Герейро. "Борусия" се хвърли здраво в търсене на точката, но не успя да изравни.

Така вторият "Борусия" (Дортмунд) остава с 34 точки и ще зимува на цели девет пункта зад хегемона "Байерн" (Мюнхен). "Херта" взе дълбока глътка въздух и вече е 11-и с 21 точки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК